تولید صنعتی آدامس

آدامس از نظر تجاری اولین مرتبه در سال 1848 فروخته شد، زمانی که برادران کرتیس آزمایشی بر روی صمغ درخت کاج انجام دادند و ماده‌ای چسبنده و لاستیک مانند ساختند و آن را برای جویدن مناسب دانستند؛ دو سال بعد با آزمایش موفق صمغ درخت کاج، صمغ را به آدامس تبدیل کردند و تولید اولین آدامس عمده صنعتی-گیاهی را آغاز نمودند. به علاوه برخی از طعم‌ها و پارافین را که احساس نرمی و سبکی به آن می‌داد، وارد آدامس کردند. تاریخچه آدامس‌های امروزی به دهه 1860 میلادی بازمی‌گردد؛ هنگامی که ماده‌ای به نام چیکل كشف شد. در حقیقت، چیکل ميوه درخت مانیلکارا چیکل، درخت هميشه سبز مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است كه در آفریقا، آسیا، استرالیا و آمریکای لاتین به­ طور گسترده‌ای رشد می‌كند. اولين آدامس طعم‌­دار توسط جان كلگان در سال 1860 توليد گردید. اولين حق ثبت اختراع در آدامس نیز به نام ويليام سمپل در سال 1869 ثبت شده است. در اوایل دهه 1880 برادران فليیر، چیکل را به ­طور صنعتی امتحان کردند و مکعب­‌هایی از چيكل با پوشش شيرینی ساختند.

اما خود کلمه آدامس برگرفته از نام توماس آدمز است. وی در سال 1871 ماشینی برای کارخانه آدامس طراحی کرد؛ ماشین خودکاری که با انداختن پول در آن جنس مورد نياز از آن قابل دستيابی بود. در سال 1888 اولین آدامس توسط آن ماشین فروخته شد. بنا به شواهدی، نام آدامس تلفظ فارسی اشتباه نام آدمز است که بر روی سقّزهای وارداتی اولیه به ايران ديده می‌شد. 

چیکل